Parfumuri discrete și persistente pentru doamne și domnișoare - sfaturi pentru a menține mirosul întreaga zi

Parfumurile pot stârni emoții datorită conexiunii directe dintre simțul olfactiv și creier.

De aceea, atunci când mirosim o anumită floare, simțim aerul curat de munte sau alte arome placute, ne aducem aminte de persoane dragi, de copilărie sau de un eveniment important ce ne stârnește o emoție. Acesta ar fi doar unul dintre motivele pentru care parfumurile sunt importante.

Fie că sunt discrete sau intense, parfumurile trebuie să fie persistente și să se potrivească cu personalitatea doamnelor și domnișoarelor, dar mai ales cu tipul de piele!

Ce influențează modul în care miroase un parfum pe piele?

Totul! De la alimentație până la temperatura corpului, hormoni sau produse de îngrijire personala pe care le folosim.

Dacă ai un tip de piele gras, parfumurile vor ieși în evidență mai mult pentru că absorb aromele mai intens decât pielea normală sau uscată. Notele precum citricele pot fi minunate pe pielea grasă, în timp ce notele dulci pot părea prea încărcate.

Pielea uscată are nevoie de parfumuri mai puternice pentru a se menține aroma mai mult timp. Notele florale ca tuberoza sau cele de condimente intense ca scorțișoara reprezintă alegeri perfecte.

Ai pielea normală? Ești norocoasă! Poți folosi oricare dintrele tipurile de parfumuri cu notele menționate mai sus.

Cum îl alegi pe cel potrivit?

Ținând cont de sfaturile de mai sus, e important să începi cu un parfum discret, lejer (mai ales dacă nu știi ce ți se potrivește).

Treptat, poți trece la parfumurile citrice, florale, apoi să le abordezi pe cele cu arome mai intense.

Pentru a evita situația în care mirosul parfumului să te deranjeze, este important să conștientizezi ce miroși. Dacă îți alegi aromele care îți plac și care miros perfect pe pielea ta, vei ști pe ce să te axezi mai departe.

În procesul de testare, vei observa că sunt mai multe tipuri de arome: spre exemplu, mirosul de mosc seamănă cu cel al rufelor proaspăt spălate, cea de citrice e, de asemenea, familiară, iar cea lemnoasă poate fi cu miros de oud, lemn de santal sau ambra.

Cele mai des întâlnite și iubite sunt parfumurile fresh sau florale, pentru sezonul cald (note precum bujori, crini, trandafiri, violete, lăcrămioare), cele dulci, lemnoase sau orientale pentru sezonul rece (note precum vanilie, scortisoara, patchouli, oud, etc). Dacă vrei să vezi mai multe detalii despre aceste note ale parfumurilor, vizitează secțiunea parfumuri damă Emper.

Cum urmărești evoluția unui parfum?

Cel mai bun moment pentru testarea unui parfum este dimineața, când simțul olfactiv este mai sensibil și percepe mai bine aromele. Foarte important este să nu fi folosit un alt parfum înainte pentru a nu amesteca mirosurile.

De regulă, parfumurile de o calitate mai slabă, au o aromă de vârf care se simte foarte puternic de la prima pulverizare, dar nu rezistă în timp. Cele care sunt de calitate înaltă rezistă pe corp o perioadă de peste 5 ore.

Tips & tricks pentru ca parfumul să dureze mai mult pe piele

Probabil ai fost în situația în care te-ai parfumat la început de zi, dar până după-amiază parfumul parcă se evaporase. Răspunsul nu este să golești sticla, ci să îl aplici în locurile potrivite, în momentele potrivite.

  1. Aplică parfumul imediat cum ieși din duș, când porii sunt încă deschiși. Atenție - nu atunci când pielea e încă udă, pentru că astfel vei șterge parfumul de pe piele odată cu stropii de apă.
  2. Hidreatează-ți pielea - mai ales pentru cele care au pielea uscată ce nu menține parfumul foarte mult. Atunci când hidratezi pielea înainte să aplici parfumul, ajută nu doar la menținerea acestuia, te și protejează de iritații.
  3. Nu-ți freca încheieturile după ce aplici parfumul pentru că favorizezi ca el să se evapore mai devreme. Acest gest este folosit corect doar când testezi un parfum pentru că frecarea îți oferă șansa să miroși mai repede cum este pe pielea ta. Așadar, parfumează pe rând fiecare încheietură și nu le atinge una de alta.
  4. Descoperă care sunt punctele tale de puls, unde generezi mai multă căldură ce intensifică parfumul - încheieturi, gât, după urechi, tâmple sau ceafă. Mulți dintre noi parfumează doar la gât și încheieturi, dar cu cât mai multe puncte parfumate, cu atât mai mult durează parfumul.
  5. Parfumează-ți părul - chiar dacă sună ciudat, părul menține foarte bine mirosurile. 1-2 pufuri de parfum în mijlocul sau la vârful firelor de păr vor avea un efect wow.
  6. Nu mixa mirosurile - sunt foarte multe mirosuri pe care le avem pe corp- șampon, balsam, spray, make-up, loțiune de corp, etc. Șansele sunt mari să se anuleze unele pe altele dacă nu sunt asemănătoare sau chiar din aceeași gamă.

Acum știi cum să-ți alegi parfumul potrivit și cum să-l menții întreaga zi! Pentru detalii suplimentare, ne poți contacta la 0771 155 428 sau pe e-mail, la emperparfumuri@gmail.com!

Comentarii